Spilgts papildinājums gaļai: ķiršu mērces recepte, ko var lietot uzreiz vai saglabāt ziemai

Šī mērce piešķir gaļai saldskābu garšu, padarot ēdienu daudz garšīgāku un aromātiskāku.

Kamēr vēl ir ķiršu sezona, ļoti iesakām ziemai pagatavot krāšņu mērci, ko lietot pie gaļas.

To ir tik ļoti viegli pagatavot, ka ar šo uzdevumu tiks galā pat pilnīgi iesācēji. Jūs varat uzdāvināt pāris burciņas šīs mērces draugiem vai radiem, lai sagādātu viņiem patīkamu pārsteigumu.

Sastāvdaļas ķiršu mērcei

Ķirši – 1 kg (bez kauliņiem)

Cukurs – 180 g (vadāmies pēc ķiršu garšas, ja tie ir ļoti saldi, cukura var būt mazāk)

Sāls – 30 g

Pipari – 0,5 tējkarote (labāk čilli)

Koriandrs – 0,5 tējkarote

Karijs – 0,5 tējkarote

Ķiploki – 2-3 daiviņas

Pagatavošanas metode

Nomazgājiet ķiršus, izņemiet kauliņus, sablenderējiet ar blenderi līdz gludai un viendabīgai masai. Pievieno cukuru, sāli, piparus, koriandru un kariju.

Samaisa un liek uz uguns. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu un vāra vēl 45-50 minūtes, ik pa laikam samaisot. Desmit minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno ķiplokus, kas ir vai nu izspiesti caur presi, vai arī ļoti smalki sagriezti.

Pildiet mērci sterilizētās burkās, apgrieziet un ļaujiet atdzist. Uzglabāt vēsā vietā.

Mērce lieliski sader ar dažādiem gaļas veidiem.

Cūkgaļa: Saldā un nedaudz skābā ķiršu mērce lieliski sader ar cūkgaļas garšu. Tā var kalpot kā piedeva pie ceptas vai grillētas cūkgaļas, vai arī izmantota kā glazūra cūkgaļas steikam vai karbonādei.

Vistas gaļa: Viegli pagatavojama ķiršu mērce var būt izcils papildinājums grilētai vai ceptai vistas gaļai. Ķiršu mērce piešķir vistas gaļai interesantu un bagātīgu garšas niansi.

Pīles gaļa: Pīle un ķirši ir klasiska kombinācija, kas bieži sastopama dažādās virtuvēs. Ķiršu mērce izceļ pīles gaļas bagātīgo un taukaino garšu, padarot maltīti īpaši gardu.

Liellopa gaļa: Lai gan netradicionāli, ķiršu mērce var arī labi saderēt ar liellopa gaļu, īpaši, ja gaļa ir labi izcepta un nedaudz saldena. Ķiršu mērce piešķir liellopa gaļai interesantu kontrastu.

Medījumu gaļa: Ķiršu mērce lieliski papildina medījumu gaļas, piemēram, brieža vai zaķa, spēcīgo garšu. Saldenā un skābā mērce izceļ medījuma īpašo garšu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment